miercuri, 27 octombrie 2010

Avem nevoie de o Bursa activa



Sansa unei economii de piata in plina devoltare se numeste Bursa. O piata organizata pentru tranzactionarea valorilor mobiliare care contribuie la cresterea lichiditatii valorilor mobiliare prin concentrarea in piata a unui volum cat mai mare de valori mobiliare si care formeaza preturi care sa reflecte in mod corespunzator relatia cerere-oferta.

In plina criza financiara si social-politica singura sansa a evolutiei pietei este orientarea catre un spatiu de joc reglementat, care sa ofere perspectiva unui meci curat. Suntem intr-un moment important economic in care trebuie sa ridicam moralul economiei oferind investitorilor o piata echitabila cu conditiile la vedere, dar care sa poata oferi sansa de a specula preturi pe termen scurt. A trecut vremea castigurilor mari, trebuie sa invatam sa facem pasi pentru un profit sigur.

Mediul de afaceri decimat de taxe, impozite si birocratie trebuie sa i se ofere sansa sa-si desfasoare activitatea in mod liber si organizat. Un mediu privat puternic ofera garantii si bugetarilor, cele doua categorii sunt in stransa legatura si nici unii nu pot supravietui fara ceilalti.

Bursa de Valori Bucuresti, Bursa Romana de Marfuri si toate bursele din Romania ar trebui sa fie reglementate si sa ofere piata stabila pentru tranzactii sigure si de viitor.

Cateva motive pentru care o Bursa puternica este benefica pentru o democratie:

  • Asigura tratament egal tuturor societatilor membre, respectiv societatilor emitente listate.

  • Companiile se pot finanta utilizand piata de capital(in moneda locala), astfel ferindu-i de finantarile in valuta controversate datorita riscului valutar.

  • Se vor plasa mai usor resursele financiare la cei care au nevoie de finantare

  • Atragerea de capital strain pe bursa dinamizeaza dezvoltarea economica per ansamblu.

  • Reprezinta o alternativa a depozitelor bancare, daca si-a dezvoltat si o sectiune de instrumente cu venit fix.

  • Statul se poate finanta in mod transparent prin olbigatiuni statale, privind diversele planuri de investitii si dezvoltare viitoare



Bursa ofera o dubla oportunitate pentru o economie in plina dezvoltare: cresterea celor mai importante companii din Romania prin achizitionarea de actiuni si marcarea unui profit in urma traznactilor intreprinse, pentru cel care inveasteste.

Sursa foto: Starea natiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu