joi, 12 august 2010

Mirosul neplacut al picioarelor


Una dintre cele mai intalnite probleme vara, si nu numai, este mirosul neplacut al picioarelor... aceasta problema apare in urma interactiunii intre transpiratie ( este stiut ca picioarele si mainile au mult mai multe glande sudoripare decat orice alta parte a corpului aproximativ 3000 de glande pe aproape 3 cm patrati) si bacteriile ce se dezvolata in interiorul incaltamintei.
Pentru a scapa de aceasta problema stanjenitoare va voi recomanda cateva solutii bazate pe remedii naturiste, deloc costisitoare si foarte usor de aplicat:

  • Bai cu ulei de lavanda – se adauga la 5l de apa 5-6 picaturi de ulei esential de lavanda, picioarele se tin in apa amestecata cu ulei de lavanda timp de 10-15 min.

  • Bai calde cu infuzie din frunze(ceai) de salvie - se fierb 3-4 pliculete de ceai in 500ml de apa circa 10 minute, solutia rezultata se amesteca cu 2-3 l de apa, picioarele se tin in acest amestec timp de 15-20 min.

  • Bai cu infuzie de coada calului si frunze de nuc - se pun 50 g de coada calului si 50 g frunze de nuc in 2 l apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 10-15 minute. Se mai pun inca 2 l de apa si se tin picioarele in acea apa timp de 15-20 min.

  • Bai cu ceai negru concentrat – se fierb 2-3 pliculete in 500ml de apa timp de 15 min, ceaiul concebtrat se amesteca cu doi litri de apa, picioarele vor fi tinute timp de 15-20 min in acest ceai.

  • Bai cu bicarbonat de sodiu – nu este chiar un remediu naturist, dar da rezultate foarte bune, se pun doua lingurite de bicarbonat de sodiu de uz farmaceutic in 2 l apa calda si se tin picioarele in ea timp de 15 min.


Aceste remedii vor da in mod sigur rezultate daca sunt repetate in mod constant si de preferinta alternand cel putin doua din ele, dupa ce picioarele au fost bine spalate.


Autor: Anna Savulescu

Sursa foto: It Pays To Watch

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu