marți, 29 iunie 2010

De ce e bine sa reciclezi!


De cand m-am mutat la curte am inceput sa fiu mai selectiv cu gunoiul. Am spatiu si pot depozita plasticul, sticla, hartia si fierul in 4 recipiente. In Bucuresti cel putin de vreo 3-4 ani au aparut niste pubele eco in care poti selecta gunoi de tip hartie, sticla, plastic. Stiu ca desteptii de la firmele care le colecteaza le pun in acelasi loc pe toate dupa ce tu le duci acolo, insa ma simt bine ca macar eu ma invat sa fiu civilizat.

De ce trebuie sa reciclezi? Nu o sa incep sa va spun povesti despre salvarea planetei sau despre cum oxigenul care e in atmosfera trebuie sa fie curat, o sa va spun doar ca este important sa reciclezi pentru tine si pentru o eficientizare a procesului de evolutie. Recicland repui in circulatie obiecte iesite din uz, dai de munca unor oameni, creezi bunastare in societate.

Observ ca au aparut si campanii de la diverse multinationale care ne indeamna sa acceptam facturile online pentru reducerea consumului de hartie. Nu e rau, mai ales ca tehnologizarea a patruns in mase si e mai simplu sa-ti pastrezi facturile in mod electronic decat sa ai dosare cu facturi si chitante.

In final ca sa parafrazez vorba lui Lenin:"Invatati, Invatati, Invatati!" nu pot decat sa va arunc indemnul: "Reciclati, Reciclati, Reciclati!"

Sursa foto: Dan Dumitrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu