Ieftinirea si evolutia calculatoarelor din ultimul timp a adus LAPTOP-UL ca si calculator personal in prima optiune a multora din utilizatori.
Avantajele sunt evidente:
- Libertatea de miscare
- Independenta
- Usurinta comunicarii, prin aparitia si dezvoltarea in acelasi ritm si in paralel a internetului free wireless din zonele urbane sau a internetului mobil.
Si totusi vechiul desktop oare nu mai e bun de nimic? Oare in cativa ani va fi doar o fila din istoria IT-ului si se vor uita copii nostri la el in muzee dedicate, asa cum ne uitam noi astazi la sapa si plugul din lemn? Nu. Pentru ca atunci cand vorbim de activiati de design fie WEB, fie design fizic (arhitectural sau de moda) nu prea se preteaza la lucrul pe un laptop, pentru ca un laptop cu placa video sau memorie necesara lucrului cu aceste programe, face dintr-un laptop un calculator extrem de scump, in raport cu un desktop cu aceeasi echipare.
Apoi daca vorbim de fiabilitate, in cazul calculatoarelor de companie, calculatoare care nu se sting aproape nicioadata de cand sunt cumparat, pana la casarea lor, din nou desktop-urile au o bila alba.
Evident ca pentru departamentele care au nevoie de mobilitate (vanzari,intretinere, resurse umane sau promovare), avem bila alba e pentru laptop. Apoi desktopul nu cred ca va putea fi inlocuit (si nici nu ar avea de ce) pentru calculatoarele care sunt servere.
Deci ne-am linistit! Copiii nostri vor vedea si in realitate DESKTOP-urile si nu doar la muzeu!
Andrei... ;)
Sursa foto: imidoresc.wordpress.com
Vorbim de desktop-urile pentru utilizări industriale, nu casnice. Alea nu vor dispărea. Cel puţin nu în viitorul apropiat, fiindcă tehnologia avansează rapid dar nu putem prevedea ce va fi peste... 50 de ani, de exemplu :)
RăspundețiȘtergereCît despre desktop-urile în domeniul casnic, mai mult ca sigur vor dispărea în mai puţin de 10 ani. Deci copiii le vor vedea numai în centre de date. Adică tot un fel de muzeu ;)