luni, 19 iulie 2010

De ce este util Favicon-ul pentru un site


Favicon-ul este o imagine mica ce apare in bara de adrese a navigatorului, in tab-uri , bookmarks-uri sau in feedreader. Traducere cuvantului "favicon" ar fi iconita favorita.

Scopul acestei imagini este de a personaliza cat mai bine site-ul pe care-l detii. In cazul in care faviconul ales este unul sugestiv care are legatura cu subiectul site-ului tau sau cu persoana ta, depinde care este strategia de marketing, acesta iti poate aduce o crestere a imaginii ca brand. Dan Stafencu precizeaza pe blog-ul sau de tutoriale(http://www.decetutorial.net) ca "in cazul care ai foarte multe bookmarks-uri, mai repede iti sare in ochi un favicon decat un nume lung de site".

Cum se face un favicon?

Pentru realizarea unui favicon puteti utiliza un program de pe calculatorul dumneavoastra care poate salva un fisier cu extensia .ico sau puteti utiliza una dintre aplicatiile online de creat astfel de fisiere:



Cum il adaug pe site?

Adaugarea pe site nu este un proces complicat. In primul rand aveti nevoie de permisiunea de a modifica fisiere pe server-ul unde este urcat site-ul/blog-ul.

Incarcati fisierul favicon-ului creat care de regula se termina ".ico" si apoi copiati codul de mai jos in sectiunea <head> a site-ului in cauza:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon">


Atentie! Daca introduceti fisierul .ico in subdirectoare, trebuie sa-i dati calea de unde sa-l citeasca, href="calea de citire/favicon.ico".

Daca ati urmat toti pasii corect, la urmatoarea reincarcare iconita ar trebui sa apara.

Pentru cei ce utilizeaza blogspot, ca si blog-ul de fata, se parcurg urmatorii pasi:

  1. Incarcati favicon.ico in Google Page Creator si apoi copiati link-ul imaginii.

  2. Mergeti in administrarea contului de "blogspot" la sectiunea Layout>>Edit Html, acolo bifati "Expand Widget Templates" si lipiti codul urmator in sectiunea <head> a site-ului dvs:
    <link href='http://NUMELEVOSTRU.googlepages.com/favicon.ico' rel='shortcut icon'/>
    <link href='http://NUMELEVOSTRU.googlepages.com/favicon.png' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>


    ,unde "NUMELEVOSTRU" reprezinta numele contului de google unde ati urcat fisierul.


  3. La urmatoarea reincarcare, dupa ce ati salvat toata operatiunea, favicon-ul trebuie sa apara.



Sursa foto: www.nuwavpublishing.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu